Episodes
Sunday Aug 15, 2021
Sunday Aug 15, 2021
שיחה על תופעת המצביאות לרגל צאת גיליון "בין הקטבים" בנושא מצביאות.
במרכז השיח עומדים שלל מאמרי גיליון "מצביאות" לצד המצביא ההיסטורי, הלוחם החזק והמנהיג האמיץ, המוכשר ביותר צבאית ומדינית, אופרטיבית-אסטרטגית; על האופן בו קיבל את הכשרתו ומעמדו וכיצד חלש על כוחותיו, דרך התפתחות המלחמה, הצבאות והמדינה בעת החדשה, במלחמות העולם ועד ימינו:
מה בין קניית משרה ומשא ומתן פוליטי לבין מעמד בירושה, המקנה הכשרה וכישורים מקצועיים מילדות? ואיך כל זה, אולי, עדיין קצת רלוונטי גם למפקד בימינו?
מדוע הקמת המטה הצבאי הפרוסי, או הבריטי, ותהליך התמקצעות הצבא, השפיע על מעמדו של המצביא והשינוי בתופעת המצביאות?
מה ההבדל בין פיקוד בכיר, מנהיג למצביא? ומה כל אלו יכולים ללמוד מארגוני הפשע בעיני פרופ' אורבך?
מה בין המצביא למ"מ האסטרטגי (?!) ואיך העידן המודרני, העולם החשוף תקשורתית והצורך ללמוד להכיל את הסיכון משנים את חוקי המשחק גם בתופעת המצביאות?
לקריאת גיליון "בין הקטבים" בנושא מצביאות
*על המשתתפים:
פרופ' דני אורבך - היסטוריון צבאי. למד באוניברסיטאות תל אביב וטוקיו, וקיבל את הדוקטורט שלו באוניברסיטת הרווארד. הוא מתמחה בחקר הפיכות, התנקשויות פוליטיות ואי ציות צבאי, דינמיקה של פשעי מלחמה, הרפתקנים צבאיים וההיסטוריה של המודיעין.
מר שמואל שמואל - ראש המכון למחקר צבאי במרכז דדו. בעבר היה חוקר בכיר במרכז, ראש תחום צבאות זרים במחלקת תו"ל וקמ"ב צבאות המערב במחלקה זו. בוגר תואר ראשון ושני בהיסטוריה כללית מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בשירותו הצבאי היה שריונר.
רס"ן אור בר (מנחת השיח), מנהלת, חוקרת ועורכת ראשית של כתב העת "בין הקטבים" ומחלקת הדיגיטל של מרכז דדו. בעלת תואר ראשון ושני בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב ושימשה כסגל זוטר בחוג. ביצעה מספר תפקידי מודיעין ומטה באגף המודיעין בדרג הפיקוד והמטכ"ל.
*מקורות נוספים שהוזכרו בפודקאסט:
מרטין ואן קרפלד, פיקוד במלחמה (2015)
Emile Simpson, War from the ground up (2013)
#ביןהדרכים 28 - המתח שבין הפיקוד והשליטה- התפתחות המטה הכללי הפרוסי - ד"ר אייל ברלוביץ'
הקלטה, סאונד ועריכה - ישורון תורג'מן
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.